Pár slov k I. závodu

28.03.2014 21:08

S ohledem na mírnou a především krátkou zimu proběhl již 22.3.2014 v ostravském Jajeklandu I. závod sezony 2014 v RC Off Road Trialu Moravy.

Počasí bylo opravdu jako na objednávku. Nádherně teplo a slunečno celý den.

Zájem se zúčastnit prvního závodu převýšil původní počet 30-ti závodníku který byl limitem v loňském roce, proto pořadatelé uvolnili dalších 10 míst na startovní listině. Zúčastnili se i kolegové modeláři ze Slovenska .

Do závodu po registraci odstartovalo 39 modelů a bylo na co koukat.  Již při technické přejímce bylo vidět, že takřka žádné ruce přes zimu nezahálely a upravovaly či dokonce vyráběly závodní speciály.

Jely se současně 4 sekce. Díky dobré organizaci a profesionálnímu přístupu komisařů probíhal závod ve svižném tempu, takže se nakonec otevřela i pátá sekce.

Všechny sekce na první pohled vypadaly jednoduše, ale v každé se našla nějaká ta záludnost (aˇu již takřka neviditelný kořen, nebo sypký povrch, či ostré boční náklony při průjezdu brankami.

V letošním roce je novinkou možnost v každé sekci procovat jednu branku. Musí to však závodník předem nahlásit. Někteří závodníci tohoto nového pravidla využili již v první sekci a jiní jej nepoužili za celý závod.

Po sečtení výsledků a odmazání u každého závodníka nejhorší sekce se na prvním místě umístil vítez loňské sezony Balu, s menším bodovým odstupem za nim Storm a hned za nim o jedno couvání se o třetí místo dělili sWiNe a tabbert.

Další závod proběhne v Přerově 19.4.2014